maryan

duminică, 25 mai 2014

Talentul

Se spune ca proba de foc a caracterului unui om este vointa, care ne poate ajuta in viata chiar mai mult decat cele mai de pret insusiri cu, care ne-a inzestrat natura.
  Fara vointa de a intretine si a pune la treaba talentul , spre exemplu, aceasta se poate risipi, pierzandu-se. Fara exercitiu continuu al inteligentei, aceasta se inmoaie, fara punerea in miscare a muschilor, acestia isi slabesc fibra. 

    Talentul e, deci, un dar care trebuie cultivat cu grija, caci numai el poate face din fluturi imagini minunate zbatandu-se pintre filele unei carti ca printre niste munti sau poate aduce pe panza un nor plutitor. Poate transforma si crengile , punandu-le sa se tina de pamant, pentru ca pomii sa nu zboare precum fluturii spre soare...
  Iar daca vrem sa adormim si nu putem, tot ''Talentul'' ne ajuta. E suficient sa privim un tablou ce infatiseaza imaginea lanurilor aplecate de vant sau a valurilor care mangaie nisipul plajelor nesfarsite si in sufletul nostru coboara pacea. 
   Ne dorim si noi sa fim talentati. Si poate unii dintre noi chiar suntem. Insa, nu trebuie nicidecum sa uitam, ca aliatul cel mai valoros al talentului este munca. Impreuna, acestea ne pot face drumul in viata insorit, presarat de bucuriile succesului. Fara ele, insa, esecul pandeste la fiecare colt.

Niciun comentariu: